top of page

"Les hortalisses d’arrel" de la classe de les Estrelles

Fa ja algunes setmanes que la classe de les Estrelles de p5 ha començat a treballar el seu projecte "Les hortalisses d'arrel". Primer es van interessar pels animals excavadors i després per a les hortalisses que creixen sota terra.


En Joel va arribar un matí carregat amb llavors i planter. Va explicar als seus companys i companyes que eren verdures que creixen sota terra ( patates, remolatxa, alls, cebes i porros). La resta de companys de la classe es van animar i van demanar un hort urbà davant de la seva classe per a poder fer el treball de camp. I el projecte Fent Verd va estar encantat d'ajudar-los.


Amb fustes de palets reutilitzats que cedeix Envialia al projecte i amb les potes d'un llit d'Ikea es va construir aquest hort urbà per a les Estrelles. La terra de l'hort és terra en un 30% i compost en un 70%. El compost porta el segell de les plantes de compostatge que treballen els alumnes de 5è i 6è de l'escola i que, recentment, van obtenir més de 300 kg del mateix. Les Estrelles van saber també que el compost s'obté a partir de les fulles dels arbres de l'escola així com de la matèria orgànica que es genera a la cuina de l'escola i que el Jose, el cuiner de l'escola , prepara per a l'alumnat del cicle superior de primària.


Al llarg d'aquestes setmanes s'han fet moltes hipòtesis . També han pogut observar els canvis que s'han anat produint a l'hort urbà amb el pas de les setmanes. Observar, tocar i olorar diverses hortalisses és una bona estratègia d'aprenentatge per a poder obtenir amb molta precisió molts detalls que després permetin plasmar sobre un paper tota aquesta informació. El resultat final són unes produccions extraordinàries fruit de la concentració, d'aturar la mirada i de no tenir pressa.


De fet, l'observació, el coneixement i l'estimació envers la natura han esdevingut els eixos de treball. Enhorabona Estrelles per a la bona feina feta!






bottom of page