top of page

Buidem les caixes de compostatge !

La setmana del 2 al 9 de maig, tot coincidint amb la International Compost Awareness Week , l'alumnat de 5è i 6è que gestiona una planta de compostatge ha treballat de valent per a buidar-les. Ara fa uns mesos que van començar a treballar-les. Durant aquest temps, han anat afegint fulles provinents dels arbres de l'escola així com matèria orgànica que el Jose, el cuiner de l'escola , i el seu equip de la cuina preparen en bosses per a que l'alumnat la faci servir. Amb unes eines que tenen per nom tirabuixons han anat remenant tot el material de dins de les compostadores.

A més, des de l’àrea d'anglès ,també han fet activitats per a poder treballar el vocabulari més específic del compost.


Per a fer el buidat, s'han organitzat en equips per a treballar en cadena, de forma que uns alumnes treien el material, uns altres el separaven, uns altres el portaven a pesar i uns altres el pesaven. I així , de mica en mica, han anat sumant kilograms.... més de 300 kg en total! Tot aquest material està a l'abast dels alumnes de l'escola per a fer-lo servir en diferents activitats relacionades amb la natura.


Durant aquella setmana vam rebre la visita de la Macarena Soto, docent d’Educació Ambiental a Barcelona i membre d’una xarxa que impulsa el compostatge comunitari a l’Hospitalet de Llobregat. Actualment està fent un projecte de recerca per als seus estudis del doctorat d’Educació i Societat a la UB . En el mateix , està investigant al voltant del procés de compostatge com una eina de vinculació amb la ciència , la cultura, l’art i la vida, per avançar cap a una transició socioecològica a les ciutats. La Macarena va poder xerrar amb l’Agustí Olivares, director de l’Escola Thau Barcelona, sobre el compostatge a la nostra escola així com els compromisos Thau per a la sostenibilitat del planeta, tot pensant en millorar el present.

Commenti


bottom of page