top of page

Col·laborem amb els Serveis Sociosanitaris (SJD)

Els darrers mesos, tot l'alumnat de 3r d'ESO B ha participat en una activitat d'Aprenentatge i Servei (APS) als Serveis Sociosanitaris de Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat. Són una entitat sense ànim de lucre que pertany a l'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu, orientada a donar una atenció sociosanitària de forma integral a les persones amb limitacions físiques o psíquiques.



Aquesta activitat ha fet que l'alumat hagi visitat setmanalment el centre per a compartir estones i activitats amb les persones que hi ha allà . Han pogut netejar d'herbes la zona del jardí, plantar enciams i tomàquets als horts urbans, fer alguna cursa, dibuixar sanefes, omplir de menjar les menjadores per ocells, fer sumes i restes, copiar textos i pensar paraules que surten als textos....però, per sobre de tot, han rebut lliçons de vida. Ha estat una gran oportunitat per escoltar , per tenir paciència, per tenir empatia, per ser sensibles, per mostrar respecte i educació, per admirar , per sentir, per ajudar, per treballar en equip.... és el tarannà de l'alumnat de l'Escola Thau de Barcelona.


Durant aquestes setmanes, l'alumnat ha compartit històries de la vida, ha pogut escoltar persones amb diferents situacions personals. Un cop finalitzada l'activitat, han donat gràcies a la Laura Fernández , la responsable de l'Hospital de dia, per haver-los donat l'oportunitat de viure tot el que han viscut. "Ha estat una passada", "Ha valgut molt la pena", "Voldríem fer més dies aquesta activitat", "Pell de gallina només d'escoltar a persones que han viscut tant"... són algunes de les frases que han fet servir per descriure les seves emocions....






bottom of page