top of page

Construïm cases niu per a ocells i les donem als companys i les companyes de 3r EP !

Alumnat de 5è de primària ha treballat durant setmanes en la construcció de cases niu per a ocells. Ho han fet amb fustes reutilitzades de palets que cedeix Envialia al projecte. Per construir-les, han utilitzat les eines que cedeix Bb activities. Els grups de 4/5 persones han pogut escollir si volien fer una casa amb forat o una casa amb finestra. Aquesta ha estat la primera tasca important: posar-se d'acord.


Un cop decidit el model, cal buscar les fustes adequades per fer el muntatge. Han fet servir un trepant per fer petits forats i un altre trepant per a cargolar. Poc a poc, la casa niu ha anat agafant forma. Abans de posar la teulada, han volgut posar una mica de palla per ajudar als ocells a fer el niu.


Alguns grups han volgut posar branquillons a la façana per afavorir que els ocells s'hi pugin posar.


Un cop fetes les cases niu, ha arribat el moment de fer entrega als companys/es de tercer. A 3r de primària, l'alumat treballa un centre d'interès al voltant de les aus. I l'alumnat de 5è col·labora en el seu projecte cedint-los cases niu per a que els alumnes de 3r decideixin on les volen posar i poder observar els ocells que hi vagin.


Utilitzar material reutilitzat és un compromís Thau per a la sostenibilitat del planeta.




bottom of page