top of page

Col·laborem amb l'Hospital Vall d'Hebron!

Fruit del conveni de col·laboració amb l'Hospital Vall d'Hebron, el Projecte Fent Verd ha pogut fer una activitat relacionada amb l’hort terapèutic de l’Hospital. Ara fa un parell d'anys, l'Hospital va començar un nou projecte, la creació d'un hort terapèutic per als seus pacients. Existeixen estudis científics que constaten millores significatives en la recuperació de lesions i/o operacions en pacients que estan en contacte amb la natura o fan activitats relacionades amb l’entorn natural. L'Hospital va apostar per crear el seu hort terapèutic l'any 2018. Amb la pandèmia, aquest projecte va quedar aturat. Enguany, amb l'ajuda del Projecte Fent Verd, s'ha engegat de nou.

Al llarg de les darreres dues setmanes, una representació d'alumnes de 3r d'ESO de l'escola ha treballat de valent per dinamitzar de nou aquest espai. Primer es va fer una reunió per planificar totes les estructures que s' hi havien de construir : dues jardineres, un banc, un hort per plantar herbes aromàtiques, dos horts per posar-hi maduixes i espinacs, dues cases niu i una menjadora per a ocells. Un cop decidit, un grup d’alumnes va començar a preparar totes les fustes i el material necessari. Paral·lelament, un altre grup va començar a preparar l’enregistrament per a Thau TV.

Totes les fustes que es van fer servir provenen de palets reutilitzats que cedeix Envialia al projecte Fent Verd. Les eines que van fer servir els alumnes les cedeix Bb activities. En aquesta ocasió, l'alumnat va estrenar unes samarretes cedides per l'AFA de l’escola.


El dia del muntatge a l’Hospital, el grup encarregat del bricolatge es va organitzar per dur a terme la feina. Tot treballant en equip, van muntar tots els elements previstos. Mentre el grup de bricolatge treballava, van rebre la visita d’uns pacients amb patologies diverses. Aquests pacients, al cap de pocs dies, van tornar a l'hort terapèutic a fer-hi diferents activitats de jardineria.

El grup de Thau TV va anar també a l'Hospital amb l'objectiu de crear un documental sobre l'activitat. Els va acompanyar la supervisora d'infermeria i van descobrir unes dades sorprenents: hi ha 17 edificis a l'Hospital, cada dia hi treballen més de 9.000 persones i diàriament visiten les instal·lacions més de 50.000 persones.

Uns dies abans d'iniciar les activitats de jardineria amb els pacients, la classe de 3r ESO A va rebre una xerrada sobre les lesions medul·lars i l'ictus, a càrrec de la Dra. Susana Rodríguez, la Dra. Irene Corral, la Sra. Consuelo Álvarez (Adjunta de la Direcció d'Infermeria) i la Sra. Carlota Garcia (fisioterapeuta de l'Hospital). A la xerrada, es va parlar sobre la prevenció, el tractament i les característiques dels pacients que han patit una lesió medul·lar o un ictus. La xerrada va ser molt profitosa i va servir per preparar les trobades entre els pacients i l'alumnat a l'hort terapèutic.

I el gran dia va arribar! El dia 4 d'abril, els pacients de l'Hospital i l'alumnat de l'escola han treballat plegats. Han plantat enciams, maduixes, heura i espinacs. També s’ha creat un espai amb plantes aromàtiques per treballar-hi a nivell sensorial amb els pacients. Ha estat una gran experiència, molt enriquidora per a tots. “Molta emoció, molta il·lusió, molta responsabilitat, molta felicitat...” Amb aquestes paraules ha definit les seves emocions l'alumnat que ha participat en l’activitat a l’Hospital. Durant les properes setmanes, els pacients faran noves trobades amb més alumnes de 3r d'ESO en aquest hort terapèutic .


Aquí podeu veure el vídeo que han preparat els reporters i les reporteres de Thau TV .




bottom of page