top of page

Aprenentatge i servei a 3r ESO A

Les darreres setmanes, tot l'alumnat de 3r ESO A ha participat en una activitat d'Aprenentatge i Servei als Serveis Sociosanitaris d'Esplugues ( Sant Joan de Déu ). Allà han pogut desenvolupar diferents tasques, tant a l'àrea de salut mental com a l'Hospital de dia. La Laura Fernández, responsable de l'hospital de dia, sempre introdueix als alumnes quin espai és un sociosanitari, quins usuaris es podem trobar i quin és el funcionament d'un espai d'aquest tipus. Un cop situats al lloc, l'alumnat ha conegut diferents persones amb qui han compartit estones molt diverses.


Amb algunes persones han compartit temps a l'hort, tot plantant i regant espais verds, però també aprenent formes de treballar amb flors , llavors i arbres de la mà de persones que ja de ben petites van treballar al camp. També han compartit com construïm cases per a ocells i menjadores per a ocells a la nostra escola i els han ensenyat que ,amb fustes de palets , es poden fer moltes coses. Han ajudat a fer deures de matemàtiques i llengua que ajuda als usuaris del Sociosanitari a treballar cognitivament. Han vist i participat en sessions de tai-txi que els ha ajudat a veure la importància que té la pràctica esportiva i com millora la qualitat de vida quan som grans. O simplement, han escoltat vivències personals que són autèntiques lliçons de vida.


Escoltar amb educació i respecte, saber estar als llocs, mostrar empatia, ajudar als altres , compartir experiències, mostrar-se sensibles, adaptar-se a realitats diferents a les que estem acostumats... són valors que a l'Escola treballem des de que els alumnes arriben a Thau amb 3 anys i que, en activitats com aquesta, es pot veure la bona feina feta al llarg dels anys.


Acabada l'experiència d'aquestes setmanes, la valoració ha estat molt positiva i l'alumnat ha destacat la vàlua pedagògica de l'activitat. Alguns dels comentaris dels alumnes han estat: "Quina sort poder millorar la qualitat de vida d'altres persones", "Em quedo per mi el record d'estones compartides amb persones molt interessants", "Jo no sabia que les persones grans podien saber tant de tantes coses", " Una senyora m'ha dona el consell de ser feliç a la vida per sobre de totes les coses"," Molt necessari per veure la realitat del món que nosaltres no tenim", " Més enllà del nostre entorn passen coses que són complicades i nosaltres vivim en una bombolla"," M'ha agradat veure el punt de vista de com viuen ara i com vivien abans", "Pensava que estarien sols i tristos ,sense parlar, però es relacionen bastant bé amb nosaltres", " Els ajuda i els agrada que gent de la nostra edat s'interessin per ells i elles".


Enhorabona per la molta i molt bona feina feta, alumnat de 3r ESO A!






bottom of page