top of page

22 de març: dia mundial de l'aigua!

Ara fa tres mesos, el Projecte Fent Verd va demanar a l'Itziar i la Mariona, alumnes de 2n ESO de l'escola, una col·laboració artística amb la mirada posada en el 22 de març. Van fer diferents dibuixos fins trobar el disseny que més les va convèncer. Amb el seu disseny fet, van anar a veure la Belen del Castillo, mestre de plàstica de l'escola i van parlar dels temes més tècnics per poder-ho pintar al dipòsit d'aigua pluvial que tenim a l'escola, a tocar de les vinyes Thau Barcelona.


Per començar a treballar, van demanar la participació de dos amics, la Judith i el Miguel. I entre els quatre, van netejar amb un drap la superfície i li van posar una capa d'imprimació sobre la qual poder fer el dibuix. També van imprimir el disseny de les lletres que més els hi van agradar, en cal·ligrafia Shinning Diamond. Un cop feta tota la feina, van començar a pintar. Poc a poc, lletra a lletra, amb els consells de la Belen, van fer totes les lletres.


Un cop fetes les lletres, va tocar el repte més gran : el dibuix del mig. Van voler dibuixar unes mans que recullen l'aigua de la pluja. L'aigua és un bé essencial, un recurs del planeta que hem de valorar molt entre totes i tots. Han volgut simbolitzar la importància de que cada gota val i no ens podem permetre el luxe de malbaratar-ne cap ni una. El planeta no s'ho pot permetre.


Per celebrar el dia mundial de l'aigua, amb la presencia de l'Agustí Olivares , director de l'escola i l'Àlex Carulla, director de l'etapa de secundaria de l'escola, i també dels companys i les companyes de 2n ESO B, s'ha destapat el llençol que cobria la feina de molts mesos. Enhorabona i moltes gràcies Itziar, Miguel, Judith i Mariona! I gràcies Belen !


Al dipòsit ja tenim quasi 300 litres d'aigua recollits. Aprofitar l'aigua de la pluja és important per a l'Escola Thau. És un concepte lligat a la sostenibilitat. És un compromís Thau per a la sostenibilitat del planeta.




bottom of page